Bert Stap


Naam:
Bert Stap
Functie: Directeur, oprichter, senior CE-specialist
Opleiding: HTS werktuigbouwkunde
Ervaring: 12 jaar ervaring in verschillende managementfuncties, senior CE-specialist sinds 1993
Specialiteit: Europese regelgeving, praktische machineveiligheid, ATEX en andere speciale Richtlijnen.

Werkomschrijving :

Na een aantal jaren als manager in de machinebouw te hebben gewerkt, was het in 1993 een uitdaging om als zelfstandig consultant op het gebied van de machineveiligheid werkzaam te zijn. Achteraf ben ik blij met alle ervaring die ik eerst in de machinebouw heb opgedaan, dit komt nu in de technische machineveiligheid erg goed van pas. Ik houd mij bezig met de complexere en praktische machineveiligheidsprojecten, waarbij ik het een uitdaging vind om een praktische en veilige oplossing te bedenken voor machines.

Ook de kennisoverdracht aan de andere consultants binnen ons bureau en aan deelnemers tijdens onze machineveiligheidstrainingen is één van mijn taken naast alle managementtaken en verkoop.

“Wat mij opvalt, is dat veel bedrijven een onterecht vertrouwen hebben in hun machineleveranciers. Ze denken dat als ze een machine onder “CE” kopen dat de machineleverancier wel een veilige machine zal leveren. De praktijk is jammer genoeg anders. Toch moeten bedrijven zich realiseren dat het werken met de onveilige machines uiteindelijk hun verantwoordelijkheid is. Zij stellen deze ter beschikking aan hun medewerkers. Tijd om hier eens meer aandacht voor te vragen. Als ESV doen wij dat ook door middel van voorlichting aan klanten.”

ESV Technisch Adviesbureau
  • Mercuriusweg 30 - 3771 NC - Barneveld
  • +31 (0)342-424251