Hanswillem Wilbrink


Naam:
Hanswillem Wilbrink
Functie: Manager consultancy,  CE-specialist
Opleiding: MTS Werktuigbouwkunde/Luchtvaarttechniek, HTS Werktuigbouwkunde
Ervaring: 6 jaar werkzaam geweest als vliegtuigonderhoudsmonteur, sinds 2011 als CE-consultant/Safety Engineer binnen ESV Technisch Adviesbureau, waarvan reeds sinds 2013 ook betrokken bij het management.
Specialiteit: Europese regelgeving, praktische machineveiligheid, projectbegeleiding

Werkomschrijving:

Na zes jaar werkzaam te zijn geweest als vliegtuigonderhoudsmonteur en in de avond de studie HTS werktuigbouwkunde te hebben behaald, was het in maart 2011 de uitdaging om over te stappen naar de machineveiligheid. De ervaring die ik in de technisch uitvoerende functie heb opgedaan, speelt een grote rol in mijn adviserende functie. De koppeling tussen mechanica, elektronica, hydrauliek en pneumatiek blijkt, in combinatie met veiligheidsoplossingen, vaak niet eenvoudig. Ik houd mij voornamelijk bezig met grotere projecten op het gebied van Safety Engineering. Hierbij vind ik het iedere keer weer een uitdaging om alle factoren binnen grote technische projecten aan elkaar te koppelen, waardoor een praktische, veiligheidstechnisch goede en werkbare oplossing ontstaat.
Daarnaast behoort kennisoverdracht tijdens onze trainingen tot één van mijn taken, evenals een aantal managementtaken en verkoop.

“Wat mij opvalt, is dat veel bedrijven een kloof zien tussen regelgeving en praktijk. Veiligheid wordt gezien als een last die een onwerkbare situatie creëert. Een opmerking die onterecht is. Waar goed doordachte keuzes worden gemaakt en machines/installaties technisch goed functioneren, zijn er over het algemeen goede mogelijkheden om veiligheid in de praktijk te implementeren en een werkbare oplossing te creëren. Als ESV geven wij hier graag handen en voeten aan door trainingen en onze dienstverlening Safety Engineering.”

ESV Technisch Adviesbureau
  • Mercuriusweg 30 - 3771 NC - Barneveld
  • +31 (0)342-424251